четвер, 19 травня 2011 15:45

Українські університети не цікавляться науковою діяльністю

Українські університети не цікавляться науковою діяльністю

Університети в Україні мало цікавляться науковою діяльністю, а деякі взагалі не ведуть ніяких досліджень.

Про це заявив віце-президент Національної академії педагогічних наук Володимир Луговий на прес-конференції "Наука України: сьогодення і майбутнє".

"Університети в Україні зараз не витримують ніякої критики. Жоден з них не перебуває серед 500 кращих університетів світу. І наука там така ж: половина з них взагалі не веде досліджень", - пояснив Луговий.

Для порівняння він навів короткий опис передового університету світу: "Що таке середній топ-університет? Це університет, який займатиме 27-у рейтингову позицію в світі. Його історія буде нараховувати приблизно 340 років. У ньому буде вчитися близько 27 тисяч студентів. З них до однієї п'ятої частини - докторанти. Стільки ж іноземних студентів, причому не тільки з країн, що розвиваються, але і з розвинутих країн (а вони знають, куди їхати). Бюджет цього університету буде становити 1,7 млрд. доларів на рік. Приблизно 22% з цього бюджету буде йти на науку (а в наших університетах це лише 3% від бюджету). На бібліотеки буде йти 6-7%. Ну а якщо говорити про перший університеті в світі, Гарвардськийу, то це 21 тисяча студентів, третина з яких - докторанти, бюджет - 3,8 млрд. доларів, і так далі".

В Україні ж, за словами Лугового, на навчання студента в університеті чи академії поки що виділяється навіть менше, ніж на учня ПТУ.

Зараз ви читаєте новину «Українські університети не цікавляться науковою діяльністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути