середа, 10 жовтня 2012 13:05

Українські євреї привозять кошерне м'ясо з Відня
5

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Директор Центру дослідження юдаїки в Україні Мейлах Шейхет, 58 років, не їсть м'яса з кров'ю. Розповідає, що євреї можуть споживати м'ясо лише тієї худоби, яку по-особливому вирощують і забивають.

"Ми, євреї, дотримуємося шабату і їмо кошерну їжу для того, щоб наше тіло було чистим. Кошерна їжа робиться за старозавітними законами Тори і є чистою — дає енергію для життя, але не збурює тваринні інстинкти. Наприклад, м'ясо ми не маємо права їсти з кров'ю. У нас є вчені рабини, які його спеціально готують. Під час забою худоби спеціальним гострим ножем без зазубрин, щоб худоба не мучилася, перерізаються всі нервові сплетіння. Серце продовжує працювати і виганяти з тіла кров навіть якщо центральна нервова система тварини гине. коли серце працює, виганяє кров навіть з малих судин. Це добре для якості м'яса. Некошерний спосіб забою худоби — електричним струмом — серце зупиняється і кров не вся витікає. Крім того, коли тварина забита, розтинається повністю і перевіряються всі внутрішні органи, щоб були повністю здорові. Надувають легені, щоб не було жодної дірочки. Якщо якесь пошкодження — м'ясо вже не можна їсти. Потім ми вимочуємо м'ясо і висолюємо годину, щоб сіль "з'їла" кров. У євреїв правило: не їж кров, бо кров — це душа."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Ірану змусить іудеїв і християн носити кольорові мітки на одязі

Люди, які забивають худобу, мають бути освіченими і духовними, стверджує Мейлах.

"Людина віруюча проведе ніж одним чином, а не зовсім віруюча інакше. Віра змушує людину бути зосередженою на всьому, що вона робить заради Бога".

В Україну для забою худоби спеціально приїздять спеціалісти з Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євреї святкують Песах - юдейський Великдень

"Ми робили порізку худоби у Самборі. А зараз м'ясо нам передають з Відня. Воно дорожче ніж звичайне. Ще кошерне м'ясо роблять у Донецьку і розсилають по всій Україні. Я м'яса майже не їм", - зізнався Мейлах.

Молоко євреї п'ють тільки від здорової корови, і під час доїння стежать, щоб в молоці не було крові.

 

Зараз ви читаєте новину «Українські євреї привозять кошерне м'ясо з Відня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути