Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 08:41

Українські льотчики навчатимуться в Британії

Українські льотчики навчатимуться в Британії
Муженко обговорив перспективи продовження підготовки українських льотчиків в Королівському коледжі ВПС. Фото: radiosvoboda.org

Віктор Муженко, начальник Генерального штабу, і сер Стефан Хілльер, командувач Королівськими Військово-повітряними силами Великобританії, обговорили перспективи продовження підготовки українських льотчиків в Королівському коледжі ВПС.

Як передає "Сегодня", про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України. Муженко підкреслив: "Ми особливо зацікавлені в організації курсів виживання для льотного складу в рамках навчально-тренувальної місії "ORBITAL".

Крім того, в ході зустрічі сторони обговорили перспективи підготовки українських льотчиків в Королівському коледжі ВПС Великобританії. "Практика навчання українських курсантів в наших військових навчальних закладах буде продовжена і в 2018 році", - зазначив Хілльер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В небі України штурмовики вчились шукати ворожу бронетехніку

Обговорювалися також питання матеріально-технічної та консультаційної допомоги для оснащення Центру бойового застосування авіації Повітряних сил ЗСУ та комплексної модернізації окремих аеродромів. Сторони наголосили на важливості двостороннього співробітництва між повітряними силами обох країн, підтвердженням чого буде візит делегації Повітряних Сил ЗСУ на авіабази Королівських ВПС Великобританії в 2018 році для вивчення системи льотної підготовки.

З першого дня 2018 року в авіації Повітряних сил стало на одну бригаду тактичної авіації більше. Відбулося переформування однієї зі старіших авіаційних частин Повітряних сил — 39-ї окремої ескадрильї тактичної авіації, що дислокується у селищі Озерне на Житомирщині, пише "Народна армія".

Зараз ви читаєте новину «Українські льотчики навчатимуться в Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути