Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 21:25

Українка розповіла, як стала екскурсоводом у Франції
6

Мар'яна Гевак полюбила Францію, тому почала проводити нестандартні екскурсії
Фото: mirage.delavie
Мар'яна Гевак полюбила Францію, тому почала проводити нестандартні екскурсії
Мар'яна Гевак полюбила Францію, тому почала проводити нестандартні екскурсії
Мар'яна Гевак полюбила Францію, тому почала проводити нестандартні екскурсії
Мар'яна Гевак полюбила Францію, тому почала проводити нестандартні екскурсії

Українка Мар'яна Гевак розповіла Gazeta.ua, як стала екскурсоводом та чому не всі можуть водити ексурсії до музеїв.

"Ми належимо до хвилі економічної міграції. Переїхали 14 років тому, причина банальна- як молода сім'я, початково хотіли заробити грошей на власне житло і планували повертатися в Україну. Але життя у Франції на стільки змінило наш світогляд, що ми вирішили залишитися і почати нове життя", - розповідає Мар'яна Гевак

Зараз українка працює у двох напрямах: як фотограф, який робить фото для стоків та агентств нерухомості і як спів засновниця "Літературних прогулянок у Парижі".

"З колегою і подругою вже шостий рік готуємо і проводимо літературно - культурні екскурсії в Парижі українською мовою. Працюємо як з туристами, так і з експатами, яким приємно відкривати для себе французьку столицю саме українською мовою. Я планувала додати до переліку послуг екскурсії по регіоні Бретань, на жаль, із славнозвісною ситуацією у світі вже рік про професійні досягнення говорити складно. Але ми сподіваємося, що згодом все налагодиться", - додає українка.

Екскурсії проводять по Парижу та провінції Бретань.

"Я живу у країні багато років, люблю її, багато знаю, хочеться, щоб й інші полюбили цю прекрасну країну. Моя Франція затишна і домашня, якщо так можна сказати. Але я не традиційний гід з дипломом. Не воджу екскурсії по музеях, для цього потрібна спеціальна акредитація. Разом з тим розвивати свій персональний бренд і проводити приватні екскурсії у Франції можна без ліцензії. Головне, сплачувати податок з діяльності", - каже Мар'яна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліфт зупиняється лише на нашому поверсі – українка про житло в Канаді

Франція фантастична країна, у якій можна побачити все: гори, море, океан, парк вулканів, найвища дюна Європи, неймовірна архітектура, культура, музеї, яскрава різноманітність від регіону до регіону, смачна і місцями екзотична кухня, прекрасні великі міста і колоритні автентичні села.

"До пандемії всюди було багато азіатів, американців. Значно частіше стали подорожувати українці. Було помітно їхню присутність на вулицях Парижу. Щодо Бретані, то тут переважно англійці, ірландці, норвежці – північні країни. Тому мені хочеться відкрити бретонський напрямок для українських туристів. Пейзажі тут дивовижні", - каже Мар'яна.

Юлія Передрій із Запоріжжя п'ять років тому переїхала до Польщі. Зараз є власницею успішної онлайн- школи PolskiТu, де навчає польській мові. Попит на заняття досить великий, але окрім того, Юлія веде блог, в якому говорить польською, пояснює найцікавіші завданні і роздає безкоштовні тести.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як стала екскурсоводом у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути