вівторок, 04 листопада 2008 13:09

Україні загрожує загальнодержавний страйк

Профспілки працівників гірничо-металургійного комплексу України заявляють про можливість загальнодержавного страйку. Вони висунули до керівництва країни низку вимог для захисту співробітників і подолання наслідків кризи.

Профспілки вимагають від уряду не зупиняти зростання мінімальної зарплати і привести її у відповідність з прожитковим мінімумом, заборонити власникам підприємств зменшувати виплати співробітникам, примусово відправляти людей в неоплачувані відпустки, скорочувати штат, а також скасувати вирішення про збільшення ціни на газ для населення на 35 %.

Останнє, стверджує голова ЦК Профспілок гірників і металургів Володимир Козаченко, на тлі припинення збільшення зарплат і можливості значного скорочення працівників галузі, може значно посилити соціальну напругу в суспільстві.

Профспілки також вимагають негайного скликання трибічної соціально-економічної ради для загальної розробки дій з подолання кризи. Козаченко відзначив, що ситуація на підприємствах країни відстежується кожні три дні. Особливу увагу приділяють там, де добувні або металургійні комбінати є градоутворювальні, повідомляє АМІ Новости-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує загальнодержавний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути