середа, 14 лютого 2018 04:42

Україні загрожують дочасні вибори - Нацрозвідка США

Україні загрожують дочасні вибори - Нацрозвідка США
Директор Національної розвідки США Ден Коутс. Фото: ЕРА

Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатись РФ, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва.

Про це йдеться у доповіді директора національної розвідки США Дена Коутса "Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США", пише УП.

У документі йдеться про чинники, які загрожують економічному відродженню України і можуть потенційно призвести до змін у її закордонній політиці.

"Незадоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських та законодавчих виборів 2019 року можуть призвести до дочасних виборів", - наголошується у доповіді.

"Лідери опозиції спробують скористатись незадоволенням населення, щоб послабити президента України Петра Порошенка та правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року", - додає Коутс.

Американська розвідка також прогнозує, що конфлікт на Донбасі України триватиме у нинішньому вигляді, та вважає наступ будь-якої з сторін малоймовірним.

"Розрахунки кожної зі сторін можуть змінитись, якщо вона побачить, що інша сторона серйозно кидає виклик статусу-кво", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну попередили про кібератаки російських хакерів

"Росія продовжуватиме свою військову, політичну та економічну кампанію дестабілізації проти України, щоб придушити і, де можливо, розвернути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію до ЄС та посилення зв'язків із НАТО", - важають у розвідці США.

"Київ продовжуватиме чинити спротив будь-яким поступкам, яких вимагає Москва, але майже точно не відновить 2018-го контроль за ділянками Східної України, які нині підконтрольні Росії", - вважють у розвідці США.

Як відомо, доповідь також повідомляє про загрозу нових кібератак з боку РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожують дочасні вибори - Нацрозвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути