вівторок, 03 січня 2012 16:46

Угорщині загрожує виключення з Євросоюзу

Угорщині загрожує виключення з Євросоюзу

У вівторок колишній американський посол в Угорщині повідомив журналістам онлайн версії угорської газети Nepszabadsag про існування реальної загрози того, що Угорщина може піддатися ізоляції на міжнародному рівні, і, в кінцевому підсумку, її можуть виключити з Євросоюзу.

"Очевидно, що Євросоюз і Європейська комісія стурбовані тим, що відбувається в Угорщині, Міжнародний валютний фонд також не схвалює події в країні, крім того, уряд США стурбований ними в не меншій мірі", - заявив Марк Палмер (Mark Palmer), посол США в Угорщині з 1986 по 1990 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорці протестують проти контролю над релігією та ЗМІ

"Сегрегація в Угорщині - це вже не віддалена небезпека, а реальність. Якщо Угорщина хоче знову поставити себе в залежність від Росії, то вона йде по правильному шляху... У даний час стало цілком імовірним, що Угорщину можуть виключити з Євросоюзу", - додав Палмер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська криза "заразила" Угорщину

Колишній посол США в Угорщині, а нині один із членів ради міжнародної організації Freedom House, досліджує стан політичних та громадянських свобод, у своєму інтерв'ю висловився щодо нового закону, прийнятого парламентом Угорщини, який, на загальну думку, фактично обмежує незалежність центрального банку, а також щодо можливих спроб уряду змусити замовкнути пресу і деяких інших питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорці вийшли протестувати проти нової Конституції

Переговори між Угорщиною та Міжнародним валютним фондом з приводу ймовірної фінансової допомоги країні були різко зупинені в грудні у зв'язку зі згаданими вище причинами, а президент МВФ Жозе Мануел Баррозу в кінці минулого року вів листування з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, проте безрезультатно.

Зараз ви читаєте новину «Угорщині загрожує виключення з Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути