Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 05:42

Угорщина ставить Україні ультиматум через закон про освіту

Угорщина ставить Україні ультиматум через закон про освіту
Угорщина слідкує за українським законом про освіту. Фото: MyHungary

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вимагає від України юридичних гарантій, що застосування скандального закону про освіту почнеться після досягнення домовленості з угорською національною меншиною на Закарпатті.

При відсутності таких гарантій наші сусіди продовжать блокувати всі міжнародні ініціативи України, повідомляє "Кореспондент".

"Україна не повинна вводити в дію освітній закон, який вона попередньо не погодила з представниками угорської нацменшини. Нам мало обіцянок, нам потрібні юридичні гарантії", - заявив Сийярто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня республіка СРСР повністю перевела освіту на державну мову

За словами міністра, це питання не є суто справою України і Угорщини, бо з прийняттям відповідного закону Київ порушив одну з міжнародних норм про захист нацменшин.

"Будапешт зацікавлений в неодмінному вирішенні цієї проблеми за сприяння інтересам українських угорців", - підкреслив політик.

За словами Сийярто, при відсутності юридичних гарантій Угорщина залишає за собою право блокувати всі міжнародні ініціативи України в рамках ЄС і НАТО.

Раніше повідомлялося, що Резолюцію про забезпечення розвитку мов меншин взяли в ПАРЄ. Питання українського закону про освіту згадали тільки в пояснювальній записці доповідача. Саме через цей закон Угорщина заявила про блокування європейських і євроатлантичних прагнень Києва.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина ставить Україні ультиматум через закон про освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути