вівторок, 02 серпня 2011 12:09

Уго Чавес "змінив імідж" після курсу хіміотерапії
5

Фото: Фото: Reuters

57-річний Уго Чавес, який прийшов на засідання кабінету міністрів у темному костюмі й червоній краватці, сам прокоментував свій зовнішній вигляд. Він заявив, що втрата волосся в результаті хіміотерапії - хороший знак, оскільки свідчить, що медикаменти успішно борються з клітинами, що швидко ростуть.

"Це мій новий образ, - пожартував президент і продемонстрував присутнім свою фотографію, на якій він зображений дитиною, в якої ще не з'явилось волосся. - Я повертаюся в пору юності".

Після того як Чавес повідомив, що хворий на рак, його критики почали висловлювати сумніви щодо фізичного здоров'я венесуельсого лідера: чи перебуває він у нормальній фізичній формі для того, щоб брати участь у майбутніх президентських виборах наступного року.  Однак останніми днями Чавес має значно кращий вигляд.

"Минулої ночі мені довелося подзвонити до перукаря і сказати:" Слухай, у мене випадає волосся ". Я пішов приймати ванну, намилив голову шампунем, яким зазвичай користуюся, і відчув, що - раз! - Невеликий клаптик волосся випав", - розповів президент у прямому ефірі ранкової програми на державному телебаченні.

За словами Чавеса, аналізи показали відсутність у його тілі злоякісних клітин, однак він має намір пройти ще два курси хіміотерапії "з метою профілактики".

Президент не уточнив, від якого саме виду раку він проходив лікування, проте спростував чутки про те, що в нього був рак товстої або прямої кишки, чи рак сечового міхура.

На церемонії присяги нових членів кабінету міністрів були відсутні три міністри, тому що, за словами Чавеса, у них був грип, і він не міг ризикувати підхопити інфекцію.

За час хвороби Чавес надто схуд. Він також повідомив, що тепер п'є лише по дві філіжанки кави в день - на відміну від колишніх чотирьох десятків, - замінюючи інші ромашковим відваром і зеленим чаєм, а замість хот-догів їсть сардини з хлібом з борошна грубого помелу.

Минулого місяця Чавес, який лікувався на Кубі, тимчасово передав частину своїх повноважень віце-президенту Венесуели - на той період поки глави держави немає в країні.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес "змінив імідж" після курсу хіміотерапії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути