понеділок, 08 жовтня 2012 11:22

Юдеї відзначають свято Суккот у шатрах з кущів
11

Фото: Фото: AP Photo

У 15-ий день місяця Тішрей юдеї відзначають одне з трьох найважливіших свят — Суккот. Цьогоріч свято припало на період  1- 8 жовтня. У це свято юдеї пригадують блукання єврейського народу в пустелі після виходу з єгипетської неволі у пошуках Обіцяної землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Ірану змусить іудеїв і християн носити кольорові мітки на одязі

Суккот, або Свято кущів триває 7 днів. У цей час, за традицією, слід виходити з будинку і жити в сукке (спеціальному шатрі, кущі), згадуючи про блукання євреїв в пустелі.

Перших два дні свята вважаються "повними святами". За ними йдуть так звані "будні свята", коли юдеям дозволяється виконувати багато повсякденних справ. Після завершення Суккоту у юдеїв одразу йде свято Сімхат-Тора (його ще називають Днем радості Тори).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Лаврентія дозрівають горіхи

Свято Суккот разом з двома іншими — Песах та Шавуот — мають загальну назву „Шалош регалим", тобто „Три дні для паломництва". Така назва пов'язана з вміщеним у книзі Вихід (Шмот) приписом, згідно з яким кожен чоловік повинен тричі на рік явитися перед Лицем Господа, тобто здійснити паломництво до Єрусалимського Храму.

Зараз ви читаєте новину «Юдеї відзначають свято Суккот у шатрах з кущів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути