Вчені з"ясували, завдяки чому тістечка і десерти залишаються привабливими, навіть коли люди наїлися до схочу, повідомляє Express.
Об"їданням ми завдячуєм герліну - гормону, який наш організм виробляє, коли почувається голодним. Дослідження показали, що він також здатний впливати на наш мозок, викликаючи бажання з"їсти висококалорійну їжу навіть тоді, коли ми вже ситі.
Тому солодкому пудингу так важко встояти. "Приємний" ефект після його поїдання такий самий сильний як і після вживання кокаїну та алкоголю.
Вчені з Техаського університету провели дослідження на мишах. Їхні мозкові центри, що відповідають за задоволення, влаштовані подібно до людських. Дослідники встановили, що завдяки зростанню рівня греліну вони, як і люди, віддавали перевагу жирній їжі.
Завдяки дослідження з"ясувалося, чому дехто, одразу ж після обіду, воліє посмакувати ще й солодким десертом.
На думку авторів дослідження, якщо буде знайдено ліки, що зможуть заблокувати дію гормону, вони стануть новим словом у лікуванні ожиріння.
Переклад: Gazeta.ua
Коментарі