Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 18:23

Учні можуть не подавати до школи тест і довідку після самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус - МОН

Учні можуть не подавати до школи тест і довідку після самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус - МОН
Після спливу строку самоізоляції для зазначеної категорії учнів не передбачено обов'язкового проведення лабораторних тестувань. Фото: Reuters

Після самоізоляції через контакт із хворим на Covid-19 учні не зобов'язані проходити тест і подавати до школи документи про стан здоров'я.

Так, для зазначеної категорії учнів не передбачено обов'язкового проведення лабораторних тестів, зокрема ПЛР-методом та імуноферментного аналізу після закінчення терміну самоізоляції (14 днів), інформує Мінстерство освіти і науки України.

Як зазначається, відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування закладів загальної середньої освіти у "зеленій", "жовтій" чи "помаранчевій" зонах учнями, які не є хворими, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, зокрема на коронавірус, і які перебували на самоізоляції винятково через контакт із хворим на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині 138 працівників освіти захворіли — кількість росте

"Законодавство України не визначає обов'язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладів загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки) щодо стану здоров'я учнів для продовження ними навчання після завершення самоізоляції", - повідомили в МОН.

В Україні стрімко зростає кількість хворих на Covid-19. За минуло добу підтвердили 3372 випадки коронавірусу. За період пандемії захворіли понад 180 тис. чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Учні можуть не подавати до школи тест і довідку після самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус - МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути