понеділок, 04 жовтня 2010 16:03

Учені знайшли найдавніше високогірне поселення людини

Учені знайшли найдавніше високогірне поселення людини

На території Папуа-Нова Гвінея на висоті близько двох тисяч метрів над рівнем моря, вчені виявили найдавніше високогірне поселення людини - шість стоянок, загальною площею близько двох квадратних кілометрів, повідомляє Lenta.ru з посиланням на портал Science News.

До цих пір вважалося, що близько 50 тисяч років тому люди не селилися у високогір"ї, так як на Землі був льодовиковий період і клімат там був особливо суворим, але радіовуглецевий аналіз кам"яних знарядь, знайдених на місці поселення, показав, що їм близько 49 тисяч років.

Ранні міграції людини залишаються для вчених багато в чому незрозумілими. Зовсім нещодавно з"явився наукова праця, яка спростовує традиційні уявлення про час виходу людей з Африки. За результатами генетичного аналізу з"ясувалося, що це відбулося близько 60 тисяч років тому, але автори нової роботи, які визначили вік знайдених на території Індії та Аравійського півострова знарядь, впевнені, що це було 70 тисяч років тому.

До сьогоднішнього дня найстарішим високогірним житлом Homo sapiens вважалося поселення на Тибеті, але воно молодше знайденого в Новій Гвінеї як мінімум на 19 тисяч років.

Нагадаємо, що раніше китайські археологи знайшли холодильник віком 2 тисячі років.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли найдавніше високогірне поселення людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути