середа, 27 лютого 2008 10:07

Учені створили ефективну альтернативу антибіотикам

Нарешті вчені створили альтернативу шкідливим для нашого організму антибіотикам. Дослідники Університету містечка Чапел-Хілл у північній Кароліні запропонували абсолютно новий безмедикаментозний метод боротьби з бактеріями. В основу нових ліків лягли природні стимулятори.

Автор дослідження Марк Шоєнфіш розробив унікальний нанорозмірний каркас, який складається з кварцу і навантажений окисом азоту. Учені давно знали про антимікробні властивості азоту, проте проблема полягала в доставці молекули до бактерійних клітин. Розроблений дослідниками каркас зміг вирішити цю складність.

Окрім кварцового каркаса лабораторія Марка Шоєнфіша розробила спеціальні антибактеріальні покриття, які можна буде використовувати в біологічних імплантатах.

Інші дослідники створили антибіотик, який за 1 прийом вбиває хвороботворні бактерії, унаслідок чого пацієнт йде на поправку. Разовий прийом ліків за весь період лікування – це справжній прорив у медицині. Багато медиків дуже раді створенню подібних ліків.

"Поява цього препарату зводить до мінімуму можливість помилок у лікуванні з провини недисциплінованих пацієнтів, що до недавнього часу найчастіше ставало причиною неефективності багатоденних курсів антибактеріальної терапії", – вважає Валерій Свистушкін, професор кафедри хвороб вуха, горла і носа MMA ім. І. М. Сеченова. Таким чином, така зручна форма прийому ліків, набагато полегшить курс лікування. Проте, яка вартість цієї диво-пігулки, поки невідома.

Не так давно вчені створили ще одне ноу-хау. Ними було розроблено так звану живу воду, яка на їхню думку вбиває хвороботворні організми і здатна прискорювати процес загоєння ран. Таку "надокислену" воду створили вчені однієї з каліфорнійських компаній.

За наслідками одного з проведених експериментів серед людей, які страждають на діабетичну виразку на нижніх кінцівках, застосування цієї води дало чудові результати. Як виявилось, замість звичайних 55 днів загоєння ран у пацієнтів, які вживали цю воду, виразки затягнулися на 12 днів швидше.

Надокислена вода отримала назву Microcyn. Вона виробляється дуже просто. Спеціальне устаткування пропускає очищену воду через напівпроникну сольову мембрану. До того ж ця рідина насищається активними іонами, електрично зарядженими молекулами, які руйнують стінки кліток бактерій, що вільно живуть. Тканини людського організму при цьому залишаються в безпеці. Вода знищує лише ті клітки, які вона здатна з усіх боків оточити, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили ефективну альтернативу антибіотикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути