понеділок, 10 січня 2011 13:03

Учені кажуть, що розгадали справжнє ім'я Мони Лізи

Учені кажуть, що розгадали справжнє ім'я Мони Лізи

Мистецтвознавець Карла Глорі стверджує, що їй відомо ім'я жінки, зображеної Леонардо да Вінчі на знаменитому портреті Джоконди. Її висновки грунтуються на відкритті, яке було зроблене вченими місяць тому.

Нагадаємо, тоді вчені повідомили, що їм вдалося розглянути на портреті, в очах Мони Лізи, а також на мосту, що розташований за її лівим плечем,  букви і цифри, які неможливо побачити неозброєним оком.

Учені стверджували, що в правому оці Джоконди можна розрізнити латинські букви LV. У лівому - проглядаються букви S і G.

Карла Глорі стверджує, що жінка на картині - це Бьянка Джованна Сфорца, дочка Лодовіко Сфорци, міланського герцога, який правив Боббіо. На Б'янку, на думку мистецтвознавця, вказують літери S і G.

У своїй книзі "Загадка Леонардо" Глорі стверджує також, що горбатий кам'яний міст, на якому при збільшенні видно цифри "7" і "2", є мостом через річку Треббія в районі міста Боббіо, який 500 років тому був важливим транспортним кутом і славився своєю бібліотекою.

Карла Глорі у своїй книзі висловлює припущення, що Леонадрдо да Вінчі міг приїжджати до Боббіо для того, щоб відвідати місцеву бібліотеку, а потім він міг намалювати цю картину з пам'яті, перебуваючи у Франції.

Newsru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Учені кажуть, що розгадали справжнє ім'я Мони Лізи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути