середа, 02 жовтня 2013 02:00

Учасниця Pussy Riot припинила оголошене тиждень тому голодування

Учасниця Pussy Riot припинила оголошене тиждень тому голодування
Фото: lenta.ru

Засуджена учасниця російської панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова, яка перебуває в мордовській колонії, припинила оголошене тиждень тому голодування.

Про це повідомили у вівторок в мордовському управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії.

"(У вівторок) 1 жовтня в 11.00 засуджена Надія Толоконникова припинила голодування і відновила прийом їжі. Наразі стан здоров'я Толоконникової стабільний", - повідомили в управлінні.

Члени робочої групи Ради з прав людини заявили, що вважають голодування Толоконникової заздалегідь спланованою і скоординованою ззовні, але рекомендує перевести її в інший загін і на нову роботу.

Правозахисники також повідомили, що не знайшли достатніх доказів для порушення справ проти адміністрації колонії, де сидить Толоконникова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодуюча учасниця Pussy Riot заявила, що в неї силоміць відібрали усю питну воду

У понеділок адвокат Толоконниковой Ірина Хрунова повідомила, що її підзахисна не виходила на зв'язок з вечора четверга, 26 вересня.

З п'ятниці, 27 вересня, засуджена учасниця Pussy Riot знаходиться в медичному стаціонарі. В УФСІН Мордовії заявили, що відвідувати її можуть тільки медпрацівники. Хрунова звернулася до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі з проханням вжити заходів для зустрічі з підзахисною.

27 вересня Толоконниковій відмовили в переведенні в іншу колонію. Додаткові заходи безпеки надавати їй також не стали, пославшись на те, що в колонії вона вже поміщена в безпечне місце.

Адміністрація колонії в свою чергу не підтримала клопотання учасниці Pussy Riot про заміну залишку терміну на більш м'яке покарання.

Зараз ви читаєте новину «Учасниця Pussy Riot припинила оголошене тиждень тому голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути