понеділок, 29 лютого 2016 12:18

Убитий мер Старобільська претендував на аграрний бізнес на окупованій території - Снєгирьов

Убитий мер Старобільська претендував на аграрний бізнес на окупованій території - Снєгирьов
Володимир Живага

Мера Старобільська Володимира Живагу могли вбити через розподіл аграрного бізнесу.
Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Пан Живага був таким собі латифундистом. Мав досить значну кількість землі, сільськогосподарський бізнес. Претендував на певну роль в аграрному секторі на окупованій території Луганщини. Тим більше останнім часом триває перерозподіл власності фірми "Агратон", елеватори якої розташовані на території, підконтрольній українській армії (за чутками, Живага претендував на майно цього підприємства, - Gazeta.ua). Це теж була однією з версій слідства", - каже експерт.

Вдова Живаги натякнула на колишніх керівників міста, "які прагнуть повернутися".
"Є версія дружини, мовляв, прийшовши до влади, Живага міг оприлюднити матеріали щодо фінансових зловживань своїх попередників. Але рішенням самого Живаги виділено 100 тисяч гривень на ремонт туалету. Перед тим, як озвучувати подібні версії, треба подивитися в дзеркало.
Ще пана Живагу називали людиною, яка схильна розбивати жіночі серця, не дивлячись на те, чи заміжні жінки. Він не бачив перешкод до залицянь.
У Старобільску кидали гранати на подвір'я фермерів і викрадали фермерів уже за часів правління Живаги. А якщо говорити відверто, то на початку 90-х його пов'язували з дуже сумнівними схемами. Методи, якими формував свій первинний капітал пан Живага, мали б привернути свого часу увагу правоохоронних органів. У мене теж багато сумнівів щодо офіційної версії, але до рішення суду це коментувати не варто", - каже Снєгирьов.

Нагадаємо, 22 лютого о десятій вечора під час обходу території сторож знайшов мера Старобільського на Луганщині Володимира Живагу на землі у внутрішньому дворі міськвиконкому. Йому вистрелили в голову і шию. При розтині були вилучені дві кулі дев'ятого калібру. У поліції заявили, що відпрацьовуються різні версії: вбивство на політичному ґрунті, на побутовому ґрунті, вбивство, пов'язане з господарською діяльністю мера.
27 лютого поліція повідомила про затримання підозрюваного. Ним виявився 22-річний чоловік, який вже мав судимість. Поліція переконана, що вбивство відбулося з корисливих мотивів.

Зараз ви читаєте новину «Убитий мер Старобільська претендував на аграрний бізнес на окупованій території - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути