понеділок, 03 серпня 2009 10:34

У Запоріжжі з"явиться метрополітен

У Запоріжжі з"явиться метрополітен

Місцева влада обіцяє жителям Запоріжжя побудувати незвичайне метро.

Це чудо-техніки носить гучну назву "РАДАН", але насправді потяг метро буде складатися всього з двох вагончиків, які перевозитимуть пасажирів по підземних тунелях, а деякі ділянки дороги долати по поверхні.

Як розповів начальник міського управління архітектури і містобудування, головний архітектор міста Віктор Трубін, "РАДАН" відрізняється від традиційного метро і принципом роботи. Він функціонуватиме автоматично без водія-машиніста.

За словами Трубіна, ідея створення метрополітену з"явилася ще п"ять років тому. Згідно з генеральним планом забудови міста, до 2026 року в Запоріжжі повинні запустити метро.

Поки заплановано будівництво всього двох гілок метрополітену.

"Перша - з"єднає Південний мікрорайон міста і проспект імені Леніна. Передбачається, що на проспекті буде 4 станції. Підземка пройде під вулицею Новокузнецька, вийде на залізничний вокзал і далі по проспекту до річкового порту. Друга гілка з"єднає Хортицький район з промисловим майданчиком нашого міста - Запорізьким титаномагнієвим комбінатом, заводами "Кремнійполімер", "Запоріжсталь" і "Дніпроспецсталь", - розповів чиновник.

Самі ж місцеві жителі обласного центру до новини віднеслися спокійно. "Як їздили на маршрутках, так і їздитимемо. А метро - я думаю, це повітряний замок", - махнув рукою запорожець Валерій Іванович, який чекав на маршрутку на зупинці.

"У Дніпропетровську скільки вже будують метро, а до відкриття нашого ми і не доживемо", - підтримала чоловіка пенсіонерка Тетяна Петрівна. Та і головний архітектор Запоріжжя переконаний, що раніше ніж через п"ять років будувати не почнуть. Тим часом влада вже виділила місця для будівництва станцій і ретельно охороняють майданчики від посягань інших забудовників.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі з"явиться метрополітен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути