середа, 14 листопада 2007 16:30

У залізничних квитках прізвищ не вказуватимуть

Кабінет міністрів України прийняв сьогодні постанову "Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом", яким скасовані іменні залізничні квитки.

Згідно з постановою, оформлення проїзних документів, окрім тих, які дають право на пільги і безплатний проїзд, проводиться без подачі паспорта чи іншого документа, що підтверджує особу.

У проїзному документі на проїзд у потягу приміського сполучення прізвище пасажира також не вказується.

12 листопада профільний урядовий комітет підтримав проект постанови Кабміну, яким відміняються іменні залізничні квитки (окрім пільгових і безплатних) і передбачається відновлення пошкоджених (склеєних, підмочених, обгорілих або розірваних) проїзних документів за наявності достатньої інформації на квитку для його відновлення. Тобто оформлення повних і дитячих проїзних документів на всі категорії пасажирських потягів проводиться без пред`явлення документів, які засвідчують особу, і без вказування прізвища та ініціалів людини, для якої придбано проїзний документ. При цьому оформлення пільгових і безплатних квитків пропонується залишити без змін, а саме, з вказуванням прізвища та ініціалів пасажира. У приміських квитках прізвище та ініціали як і раніше не вказуються.

Міністерству транспорту і зв`язку постановою доручено затвердити заходи щодо підвищення персональної відповідальності посадовців за дотриманням на залізницях порядку організації продажу квитків і запобіганням спекуляціям квитками після відміни іменних проїзних документів, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У залізничних квитках прізвищ не вказуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути