середа, 18 березня 2020 04:50

У ВООЗ розповіли, як знизити ризик зараження коронавірусом

У ВООЗ розповіли, як знизити ризик зараження коронавірусом
Розповіли, де найбільша ймовірність підчепити коронавірус. Фото: РБК

Підчепити коронавірус з великою ймовірністю можна в тому районі, де відбувається спалах захворювання. Таким чином, рівень ризику зараження COVID-19 визначається місцем вашого перебування.

"Для більшості людей у більшості регіонів ризик зараження COVID-19, як і раніше, малий. Проте в деяких частинах світу (містах або районах) захворювання продовжує поширюватися. Ризик зараження вищий для тих, хто живе в таких районах або відвідує їх", повідомляє пресслужба Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Водночас уряди країн і органи управління охорони здоров'я вживають "енергійних заходів реагування на кожен новий випадок зараження COVID-19".

"У разі введення на місцевому рівні обмежень на поїздки, пересування або масові заходи дотримуйтеся цього режиму. Підтримуючи заходи з контролю за поширенням захворювання, ви можете скоротити ризик зараження або розповсюдження COVID-19", - радять у ВООЗ.

Як свідчить приклад Китаю і ряду інших країн, у наших силах обмежити поширення спалахів захворювання і зупинити передавання інфекції.

"На жаль, спалахи можуть швидко виникати в нових осередках. Важливо залишатися в курсі обстановки в вашому регіоні або регіоні, який ви плануєте відвідати", - підкреслили в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні 7 нових випадків захворювання на коронавірус. Одна людина померла

Нагадаємо, в Україні ввели загальнонаціональний карантин і закрили зовнішні кордони з метою недопущення поширення коронавірусу. У країні заборонили всі пасажирські перевезення. Крім того, було введено обмеження для громадського транспорту - закрито метро, ​​в маршрутках можна перевозити не більш ніж 10 осіб, в автобусах - не більш ніж 20. Закриваються об'єкти громадського користування.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ розповіли, як знизити ризик зараження коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути