пʼятниця, 31 січня 2020 11:13

У ВООЗ пояснили, що означає оголошення надзвичайного стану

У ВООЗ пояснили, що означає оголошення надзвичайного стану
ВООЗ закликала до співпраці. Фото: "Главком"

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала посилити співробітництво у світі для боротьби з поширенням нового коронавірусу та подолання його наслідків.

Про це заявив голова Представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт під час брифінгу у зв'язку з оголошенням ВООЗ про надзвичайну ситуацію міжнародного значення, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: усе, що потрібно знати

"Учора, 30 січня 2020 року, друге засідання надзвичайного комітету з ситуації в галузі охорони здоров'я мало місце в Женеві і генеральний директор ВООЗ ухвалив рішення про оголошення надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я міжнародного значення. Що це означає? Це означає, що це оголошення закликає до більшої співпраці, оскільки ми працюємо всі разом проти ситуації, яка склалася. Це також означає, що ВООЗ може видавати спеціальні рекомендації, в яких ітиметься про те, що країни - члени ВООЗ можуть і повинні робити для посилення співробітництва", - зазначив він.

У Китаї зафіксували ще 43 смертельні випадки внаслідок зараження коронавірусом. Загалом від невідомого типу вірусу загинули 213 осіб, а 9692 людини заразилися ним, повідомляє державний комітет КНР із питань охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ пояснили, що означає оголошення надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути