Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2013 17:17

У вінницькому Центрі адмінпослуг Королевська попросила державну допомогу на поховання
11

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

Міністра праці та соціальної політики України Наталію Королевську у Вінниці запросили до нового Центру адміністративних послуг "Прозорий офіс". Туди вона навідалася під час свого робочого візиту до регіону.

15 лютого близько 18.00 до будинку, де знаходиться "Прозорий офіс"(вул. Космонавтів, 30), під'їжджає кортеж з чорних джипів. З одного у сірій каракулевій шубі виходить Королевська. Вона взута у чобітки в стилі "мілітарі".

Міністра супроводжують губернатор Вінниччини Іван Мовчан, мер міста Володимир Гройсман. Пояснюють, центр офіційно ще не відкритий, працює у тестовому режимі.

"Прозорий офіс" займає два поверхи. Замість стін тут скло, видно усе, що відбувається в кабінетах. В холі кавові автомати, столи та стільчики для відпочинку. Місцеві чиновники демонструють Королевській електронний реєстратор черг для відвідувачів. Вона кілька разів натискає на сенсорний екран, випускається талон №695. На ньому написано, що мета візиту - отримання допомоги на поховання. За консультацією йде до спеціаліста Геннадія Когута.

"Як можу отримати допомогу?" - ніяковіє Королевська, та все-таки підсаджується до Когута. На стіл міністр кладе свою "Нокіа 2700 Класік".

Когут перелічує потрібні документи.

"А якщо я не маю цих документів, у вас є реєстри з РАЦСом? Ні? Дуже шкода. А якщо мені потрібно нарахувати пенсію? До вас звертатися?" - цікавиться Королевська.

Спеціаліст відповідає на усі запитання. Після розмови міністр тисне йому руку. Когут червоніє від радості.

Володимир Гройсман розповідає, що у Вінниці є два подібні центри.

За його словами, загальною відмінністю таких територіальних центрів є те, що до їх роботи входять питання соціального захисту, страхування та пенсійного забезпечення.

"Цей центр має площу понад 2000 квадратних метрів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У вінницькому Центрі адмінпослуг Королевська попросила державну допомогу на поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути