субота, 01 червня 2013 06:22

У Вінниці пожежники намагалися врятувати від вогню 13-поверхову "Книжку"
8

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

"Прийшов документи в Фінансове Управління здавати. Тільки зайшов, як тут чую якусь метушню. Повертаю голову, в двері пожежники з шлангами біжать. Не судьба сьогодні звіт здавати, думаю. Згорить то управління, і папери мої разом з ним. А я ж так довго їх готував. Додому краще віднесу", - бурмотів собі під ніс високий чоловік у адмінприміщенні "Книжка" у Вінниці, там 31 травня близько 16:00 рятувальники  евакуювали сотню працівників.

За розмовами рятувальників стало зрозуміло, на п'ятому поверсі будівлі зайнялася пожежа. З тильного боку приміщення заїхала машина з автодрабиною.

"Насправді, ніякої пожежі не було. Це у нас тривали навчання. А працівники "Книжки" були завчасно попереджені", - повідомив Олександр Кутовий з УМНС України у Вінницькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У центрі міста, як у фільмі жахів" - раптовий ураган в Одесі

Приміщення "Книжки" одне з найвідоміших у Вінниці. Тут на 13 поверхах сконцентрувалися практично усі управління Вінниччини. За словами рятувальників, їхні автодрабини до крайнього поверху цієї будівлі, якби воно б загорілось в реальності, не дотягнули.

"Максимальний поверх до якого зможе дістатися наша техніка, це дев'ятий. У Вінниці 20 будівель, вищих десятого поверху. З них чотири адміністративні. Якби у нас виникла подібна ситуація, як вчора у Києві? Столичним колегам вдалося зупинити поширення вогню на рівні 18-го поверху 25-поверхого будинку. У сусідніх Хмельницькій та Житомирській областях є техніка, яка розрахована на 50-метрову висоту. А у нас й досі нема", - додав Кутовий.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці пожежники намагалися врятувати від вогню 13-поверхову "Книжку" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути