Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2013 22:30

У Вінниці хочуть запровадити на роботі сієсту

Сьогодні у Вінниці відбулась прес-конференція із приводу соціального захисту та страхування трудового населення у області. За 2012-2013 роки у області 23 людини померли на роботі. Усі вони перед тим проходили медичні огляди й стан їхнього здоров'я був задовільним.

"Роботодавці мають проводити огляди за свій рахунок. Цього року 95% людей його пройшли. Але проблема у тому, що багато хто робить це формально. Лікарі халатно відносяться до цього, а пацієнти не переживають навіть за себе. Щоб пройти якісний медогляд, треба заплатити 3-4 тисячі гривень", - сказав заступник начальника вінницького фонду соціострахування Олександр Бєлов.

У області проживають 5200 інвалідів через травми на виробництві.

"За них ми дбаємо. Наша область має проблеми із хворобами верхніх дихальних шляхів, адже ми працюємо у аграрній сфері. За останні 5 місяців виплатили 32 мільйони гривень інвалідам на лікування. Радий, що у нас одне із найбільш досконалих законодавств у світі з приводу цього питання", - додав Бєлов.

Цьогоріч за три місяці сталось сім смертельних випадків на виробництві.

"Половина із них – ДТП. Варто подумати над тим, як вдосконалити знання та вміння водіїв. Зараз така спека, що варто робити сієсти", - розповів заступник директора департаменту праці та соціального захисту ОДА Микола Стефанков.

Начальник управління особистого страхування "Місто" Олена Войцеховська радить роботодавцям та працівникам страхувати своє здоров'я.

"Це невеликі гроші, але допомога реальна. На жаль, зараз у нас застраховані 5 % людей. Вважаю, що винен у цьому наш менталітет. Будемо пропагувати це все".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці хочуть запровадити на роботі сієсту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути