субота, 21 квітня 2018 01:10

У віці 28 років помер всесвітньовідомий діджей Avicii

У віці 28 років помер всесвітньовідомий діджей Avicii
Помер всесвітньовідомий діджей. Фото: РБК

Шведського ді-джея і музиканта Тіма Берглінга (сценічний псевдонім - Avicii) у п'ятницю, 20 квітня, знайшли мертвим у місті Маскат - столиці Оману.

Представниця Avicii відмовилася розголошувати деталі трагічної події, зокрема чому музикант перебував у Омані. Вона тільки додала, що родина музиканта "вбита горем", і попросила поважати право родичів Тіма Берглінга на недоторканність приватного життя "в цей важкий час", повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діджей "Бумбокс" розкрив секрети своєї творчості

Avicii здобув міжнародну популярність улітку 2013 року завдяки хіту "Wake me Up". За даними компанії GfK, у Німеччині ця композиція стала другим найпопулярнішим хітом усіх часів за кількістю завантажень. На першому місці - шлягер Гелене Фішер (Helene Fischer) "Atemlos durch die Nacht".

Avicii вважали одним із найуспішніших ді-джеїв електро-поп-музики. Він співпрацював із Крісом Мартіном з британського гурту Coldplay, Jon Bon Jovi, Роббі Вільямсом і Мадонною. У 2014 році він здобув нагороди у двох номінаціях найважливішої німецької музичної премії Echo: "Хіт року" (за "Wake Me Up") та "Митець електронної танцювальної музики".

За кілька місяців після того музикант скасував свої гастролі у зв'язку з проблемами зі здоров'ям. У 2016 році Avicii несподівано оголосив, що більше не виступатиме на сцені, але продовжував писати музику.

Зараз ви читаєте новину «У віці 28 років помер всесвітньовідомий діджей Avicii». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути