Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2010 10:55

У Венесуелі з-під уламків літака витягли 36 живих людей (ФОТО)
5

В аварії пасажирського літака у Венесуелі загинули 15 людей, 36 поранених госпіталізовано.

Про це повідомив увечері в понеділок міністр транспорту і комунікацій Венесуели.

За його словами, за останні години було виявлено ще четверо пасажирів, які вижили в катастрофі, яких раніше вважали зниклими безвісти. Проте 65-річна жінка померла в лікарні від отриманих ран. У штаті Болівар, де сталася трагедія, оголошено триденну жалобу.

У більшості постраждалих лікарі діагностували опіки. Їх доставили в довколишні лікарні. Повідомляється, що життя всіх врятованих у безпеці.

Як розповів місцевому телебаченню один із співробітників металургійного комбінату, біля якого впав літак, він і його колеги були першими, хто прибіг на місце катастрофи. Вони надавали першу допомогу потерпілим. Робочий також повідомив, що серед пасажирів, які вижили, були діти.

Причини авіакатастрофи з"ясовуються. Відомо, що незадовго до падіння пілот повідомляв про якісь неполадки.

Офіційно підтверджено, що на борту літака Atr-42, який у понеділок упав на північному сході країни за 10 кілометрів від міжнародного аеропорту Manuel Carlos Piar міста Пуерто-Ордас, перебували 47 пасажирів і чотири члени екіпажу (з останніх живою залишилася тільки стюардеса).


Лайнер належав венесуельській державній авіакомпанії Conviasa і виконував внутрішній рейс номер 2350 між містами Пуерто-Ордас (штат Болівар) і Порламар (острів Маргарита). Командир екіпажа за декілька хвилин до аварії повідомив диспетчера про "втрату контролю над машиною".

Авіакомпанія Conviasa - державна авіакомпанія Венесуели зі штаб-квартирою в міжнародному аеропорту Симона Болівара, розташованому в місті Майкетія за 30 кілометрів на північ від Каракаса. Авіакомпанія здійснює рейси за внутрішніми і міжнародними напрямками, зокрема в країни Південної Америки і Карибського басейну. У планах авіаперевізника - освоїти європейський напрямок.


Пасажирський ATR 42 - двомоторний турбогвинтовий літак франко-італійського виробництва, що використовується для перельотів малої і середньої тривалості.

Остання велика авіакатастрофа сталася у Венесуелі в 2008 році. Тоді літак місцевої приватної авіакомпанії Santa Barbara з 46 пасажирами розбився у горах. Загинули всі, хто перебував на борту.
РИА "Новости", Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі з-під уламків літака витягли 36 живих людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути