середа, 14 березня 2007 10:53

У Великобританії через 50 років будуть рости пальми і оливи

Пальми, оливкові дерева і тропічні бур"яни можуть прийти на зміну традиційним британським дубам і весняним квітам в результаті глобального потеплення. Такі дані містяться в оприлюдненій у Великобританії доповіді британських учених під керівництвом професора Девіда Вінера з університету Східної Англії.

За розрахунками фахівців, протягом найближчих п"ятдесяти років середньорічна температура у Великобританії підвищиться на чотири градуси.

Підвищення температури і посушливіший клімат в першу чергу вдарять по ніжних весняних квітах - золотистих нарцисах, білим проліскам і синім диким англійським гіацинтам, які зараз впродовж всієї весни удосталь прикрашають собою британські парки, ліси і пустища. Ареал їх розповсюдження скорочуватиметься, а період цвітіння - ставатиме все коротше і коротше, поки не настане повне зникнення цих видів рослин в природних умовах.

Наступними жертвами потепління біологи називають англійські троянди, букові та дубові дерева. Зате погодні умови дадуть можливість для ширшого розповсюдження оливкових дерев і пальм, "заспокоюють" експерти, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії через 50 років будуть рости пальми і оливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути