Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 11:54

У Великій Британії зафіксували спалах свинячого грипу

У Великій Британії зафіксували спалах свинячого грипу

Цього тижня Міжнародне товариство з інфекційних хвороб заявило про виявлення більше 20 випадків вірусу H1N1, резистентного до препарату Tamiflu, в Ньюкаслі. Це найбільший спалах резистентного штаму. Ян Барр з Центру співпраці з питань грипу ВООЗ заявляє: "Поки даний штам ізольований в Ньюкаслі та цьому регіоні, тому проблеми немає. Однак, якщо він почне поширюватись, то варто починати турбуватися. На щастя, у нас завершується сезон грипу".

За оцінками доктора Крейга Делтона з організації Hunter New England Health, штам все-таки буде поширюватись. На щастя, в арсеналі медиків є й інші противірусні засоби. Плюс, сучасна вакцина містить у собі даний штам.

За останні роки засоби масової інформації та уряди різних країн не раз говорили про можливе виникнення пандемії грипу. Пандемія грипу H1N1, що трапилась 2009 року, викликала хвилю побоювань. Експерти боялися, що повториться епідемія грипу 1918 року, яка призвела до мільйонів смертей у всьому світі, відзначає ABC.

У результаті повсюдно були запущені інформаційні кампанії, розроблялися системи карантину, покликані обмежити інфікованих людей. Проте все це не завадило появі штаму вірусу свинячого грипу, здатного протистояти лікам (зокрема, Tamiflu). Найбільше експерти побоювались появи вірусу, резистентного до багатьох антивірусних препаратів і такого, що легко поширюється серед населення.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії зафіксували спалах свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути