середа, 16 листопада 2011 22:21

У Варшаві польська молодь "дала п'ять" Україні
5

Фото: Фото: Gazeta.ua

Акція солідарності Польщі з бажанням України приєднатися до ЄС відбулася сьогодні у самому центрі Варшави, на вул. Краковське Пшедмєшьчє, біля пам'ятника Коперніку. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Молоді люди тримають розгорнуте біле полотнище, поруч ? український та польський прапори та великий транспорант, на якому написано „Дай п'ять Україні!". Перехожим пропонується намазати півдолоні – жовтою, решту– блакитною фарбою і зробити відбиток на білому полотнищі – „дати п'ять" Україні.

"Ми виступаємо за демократичну Україну у Євросоюзі! Давайте висловимо нашу солідарність Україні", - говорить у мегафон Томаш Ґутт – співорганізатор заходу, асистент депутата Європарламенту Павла Залевського.

Люди зупиняються, підходять до асистентів. Вони намащують усім охочим долоні фарбами. Ті ставлять на полотнищі жовто-блакитні відбитки. Фотографуються на пам'ять. Відходять та витирають руки від фарби спеціально підготовленими для цього серветками.

Ґутт пояснює, що ця акція відбувається у той самий час, коли Залевський приймає у Стразбурзі ініціативну групу з України.

"Ця зустріч відбувається для того, щоб українське суспільство мало можливість представити європарламентаріям картину, що має місце зараз в Україні, ? говорить Ґутт. - Крім того, українці хочуть показати, чому Угода про співпрацю з Євросоюзом є так важливою для українців – адже вона є єдиним шляхом до того, щоб у країні почалися реальні зміни на краще".

Поруч з полотнищем – плакати з написами „Не хочемо бути заручниками війни у верхах!", „Нехай при Януковичу не плаче суспільство!". На портреті прездента України – заклик „Не вбивай Європейської надії!"

"Хотів би виразити протест проти того, що діється зараз в Україні, як виглядає ця справа з Юлією Тимошенко", ? говорить студент 3-го курсу факультету журналістики і політології Варшавського Університету Павел Яховський, який поставив синьо-жовтий відбиток на полотнищі.

Учасники польської акції отримали подяку від організаторів заходу „Україна – це Європа!", що проходив сьогодні синхронно у Києві.

Після акції на полотнищі було близько 170 відбитків жовто-блакитних рук. Ґутт сказав, що організатори подбають про можливість передачі цього полотнища до України.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві польська молодь "дала п'ять" Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути