Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 09:22

У Туркменії демонтують пам"ятники Туркменбаши

У місті Туркменабад, розташованому в Лебапськомувелаяті (області) на сході Туркменії, демонтовали один з пам"ятників першому президентові республіки Сапармурату Ніязову, повідомляє видання "Хроніка Туркменістану".

Зникла статуя Бейік Туркменбаши (Великий Батько Туркменів) була розташована на околиці міста біля каракулевого заводу. Видання вважає, що самостійно ні міські власті ні керівництво заводу не зважилися б прибрати пам"ятник. Очевидно, пише джерело, відповідне розпорядження надійшло від вищих інстанцій.

Під час правління Сапармурата Ніязова, яке продовжувалося 21 рік, його пам"ятники були встановлені у всіх містах країни. Тільки у Туркменабаді, як відзначає "Хроніка Туркменістану" портретів і статуй Туркменбаши минулого року налічувалося більше 500.

Видання також повідомляє, що кількість портретів Ніязова, розміщених на вулицях туркменських міст, зменшилася після його смерті. Деякі з них просто прибрали, а інші поміняли на зображення нового президента Гурбангули Бердимухаммедова, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Туркменії демонтують пам"ятники Туркменбаши». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути