четвер, 27 липня 2017 14:37

У трирічного Нікіти Добровольського відмовили руки і ноги – потрібна допомога

Автор: Фото надане Сергієм Добровольським
  3-річний Нікіта Добровольский з міста Жмеринка має важку форму ДЦП
3-річний Нікіта Добровольский з міста Жмеринка має важку форму ДЦП

3-річний Нікіта Добровольский з міста Жмеринка Вінницької області має важку форму ДЦП - спастичний тетрапарез. Допомогти хлопчику може китайська медицина. Один курс реабілітації коштує близько 700 тис. грн. Батьки потребують допомоги.

"Нікіта народився через 42 години після того, як в дружини відійшли води. Кисневе голодування і стало причиною усього букету хвороб. Перелік дуже великий. Але основні діагнози це ДЦП, спастичний тетрапарез, псевдобульбарний та епілептичний синдром. В дитини відмовили майже всі внутрішні органи. Працювало лише серце.

В три місяці додалися дуже важкі судоми, надто постраждав головний мозок. Перші півроку Нікіта перебував в реанімаціях. Опісля лікарі сказали, що вже нічим не можуть допомогти. Ми забрали дитину додому і почали шукати реабілітаційні клініки і центри. За цей період побували в понад 30 реабілітаційних закладах.

Основним поштовхом для реабілітації стала поїздка до Іспанії. Їхні лікарі змогли підібрали відповідний препарат всього за тиждень, щоб був результат в припиненні судом. В сина залишається епілептичний синдром. Якщо його не правильно лікувати, існує загроза втратити вже досягнуте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Вербич має рідкісну генетичну хворобу – в рік на лікування потрібні 500 тис. грн

В Нікіти активізувався мозок, почав мислити, вступає в діалог. Багато чого розуміє. Знає тата і маму. Відповідає жестами. Якщо посміхається, ми знаємо, що це його "так". Якщо кривиться, то це означає "ні". Рухає ніжками, намагається повзти. Лівою рукою пробує брати іграшки, "малює". Зараз теж активно реабілітуємо, на місяць приблизно 21 день. Дома займаємось.

Але бачимо, що результат трішки зупинився. Тому надіємося на закордонні методи лікування. В Китаї для таких діток набагато якісніше лікування і методики реабілітації. Попри те, що в них багато народжується дітей з ДЦП, інвалідами, які не ходять, стає дуже мало. Ми надіємося, що і нам допоможуть. Тому звертаємося до небайдужих людей, які прочитають про нашого хлопчика і дадуть шанс на одужання. Ми вдячні тим, хто вже відгукнувся і допоміг нам зібрати половину суми", - розповів Gazeta.ua батько Сергій Добровольський.

Реквізити для допомоги:
картка Приватбанку - 5168 7427 0509 6265 (Добровольський Сергій Юрійович), 0961216983

Зараз ви читаєте новину «У трирічного Нікіти Добровольського відмовили руки і ноги – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути