понеділок, 22 березня 2010 10:16

У Таїланді з"явилась порода кішок, які приносять щастя

У Таїланді з"явилась порода кішок, які приносять щастя

У Таїланді запатентували породу короткошерстних сріблясто-блакитних кішок Сі Соват, більш відомих світу під назвою Корат.

"Кішка кольору темної хмари з очима, які нагадують молоді пагони рису", - такий опис тайських кішок Корат можна знайти в давніх віршах королівства Сіам. Тепер ця порода буде представлена в Таїланді під назвою Сі Соват, або "та, яка приносить щастя".

Унікальність породи полягає в тому, що саме цих кішок вважають символом щастя й удачі, а тому категорично забороняється їх схрещування з іншими породами. Зараз в Таїланді налічується усього дві тисячі представників цієї породи, тому виникла необхідність захистити тварину законним шляхом.

Вартість Корат тут становить від 150 до 800 доларів США, залежно від кольору хутра. "Чим більше в ньому срібла, тим ціннішою є тварина", - говорять тайці. Тепер вивезення даних кішок з країни буде здійснюватися суворо з дозволу влади. Патент дозволить не лише зберегти породу, але і зробити бізнес по їх розведенню процвітаючим.

Кішки Сі Соват, за словами фахівців, відрізняються м"яким, але дуже ревнивим характером, не люблять шум і стрес, прив"язані до будинку і господарів. Форма їхні голови схожа на серце, очі глибокого зеленого кольору, вовна сріблясто-блакитна, лапи і тулуб досить великі. Кішка надзвичайно популярна в Таїланді, зазвичай їх дарують як весільний подарунок. Пара котів, подарована молодятам, гарантує їм щастя і добробут. Поширена дана порода також у США і Великобританії.

Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді з"явилась порода кішок, які приносять щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути