понеділок, 21 вересня 2009 16:08

У джунглях Африки помітили рідкісну золоту кішку (ФОТО)

 
Золота кішка - рідкісний в світі представник сімейства котячих - потрапила в об"єктив фотоапарата в джунглях Уганди. Як передає ІТАР-ТАРС, камери були встановлені американськими біологами на території національного парку Кибале.

Граціозна тварина, яку також називають золотистою африканською кішкою, зустрічається в дикій природі дуже рідко, і залишається однією із загадкових тварин тропічної Африки. Лише небагато натуралістів можуть похвалитися тим, що її бачили.

Золота кішка удвічі більша за домашню кішку, мешкає вона в гущавині вологих тропічних лісів, вуха у неї закруглені, голова невелика. Самці важать в середньому 11-14 кг, а самки удвічі менше. Не дивлячись на назву, кішки можуть бути не тільки золотисто-рудими, але і сіруватими.

Африканська золотиста кішка веде одиночний спосіб життя, вдень відпочиваючи на гілках дерев, а ночами полюючи на гризунів, птахів і навіть на дрібних антилоп-дукерів і маленьких мавп. У пошуках здобичі вона здатна долати значні відстані.

Чисельність золотих кішок невелика і продовжує зменшуватися, не дивлячись на повсюдну заборону полювання на них. Територія вологих тропічних лісів - одвічне місце їхнього існування - через хижацьку вирубку постійно скорочується, а разом з лісами зникають і рідкісні тварини тропічної Африки.

Зараз ви читаєте новину «У джунглях Африки помітили рідкісну золоту кішку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути