вівторок, 25 вересня 2007 14:41

У Татарстані засуджені школярі, що зробили кліп з кадрів вбивства

У Набережних Чєлнах завершився судовий процес над трьома школярами, винними у вбивстві. Злочин підлітки записали на відео, після чого змонтували кліп.

Неповнолітніх Роберта Мавлаветдінова і Султана Мухаметзянова суд за вбивство засудив до 6 і 7 років ув"язнення в колонії, а "оператора" Артура Ірматова - до штрафу в 20 тисяч рублів.

За даними слідства, троє приятелів увірвалися в одну з квартир, де жорстоко побили господаря, 45-річного Олександра, і його гостя. Весь процес нальотчики знімали на камеру мобільного телефону, для чого Мухаметзянов спеціально кинув свій мобільник приятелеві.

Поки двоє школярів із словами "Отримуй, гад!" штовхали ногами своїх жертв, Ірматов знімав "екзекуцію" на відео. Били довго, а коли нальотчики втомилися, то вирішили добити гостя ножем. Господар квартири вижив, а його гість помер в реанімації.

Вже після затримання злочинців в квартирі одного з них знайшли цілий відеоархів "жорстокого кіно". Свої "подвиги" школярі скрупульозно збирали в "серіал". Тоді і з"ясувалося, що на відзняті кадри вбивства приятелі наклали музику. Всього у них було знайдено шість відеороликів.

На одному з них видно, як школяр "місить" ногами в заметі чоловіка, а поряд стоїть його дочка і дивиться на побиття. На допиті підлітки виправдовувалися, що дівчинка нібито сама попросила їх "провчити" батька.

У іншому кліпі четверо б"ють школяра, а потім напівживого кидають на сніг. За кадром чується гелгіт: "Виживе?!"

Слідчі вважають, що так найзвичайніші діти грали в суперменів і загралися. "Мабуть, хотіли показати, наскільки вони "круті", - вважають в прокуратурі Набережних Човнів. - По-іншому пояснити цей кошмар не можна. Діти з найзвичайніших сімей".

На суді підлітки виглядали байдужими, а Мухаметзянов відверто позіхав. У те, що трапилося не вірить і його мати Рушання. "Не міг мій син жорстоко бити людину, - говорить жінка. - Він же у мене інвалід".

За її словами, син довгий час не вставав з ліжка і вчився вдома. А в школу став ходити всього лише за місяць до вбивства.

На думку матері, всьому провиною телефон, через який він і вподобав знімати сцени побиття, і телевізор. "Накопичив пенсію і купив цей злощасний телефон. Ось і почав знімати все підряд. А поки хворий лежав, очевидно, надивився телевізора", - будує припущення жінка, пише газета "Комсомольська правда".

Зараз ви читаєте новину «У Татарстані засуджені школярі, що зробили кліп з кадрів вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути