неділя, 07 березня 2010 17:35

У Швейцарії вирішили, що тваринам адвокати не потрібні

У Швейцарії вирішили, що тваринам адвокати не потрібні

Жителі Швейцарії на референдумі проголосували проти надання тваринам права на адвоката.

Проти ініціативи захисників тварин проголосував 71 відсоток жителів країни. Юрист правоцентристської Народної християнської партії Якоб Бюхлер, коментуючи ситуацію, сказав: "Народ Швейцарії недвозначно заявив, що наш закон про захист тварин досить хороший і ми не потребуємо спеціальних адвокатів".

У 2008 році швейцарський закон про охорону тварин був серйозно посилений, ставши одним із найсуворіших у світі. У законі прописані норми поведінки стосовно домашніх, сільськогосподарських і диких тварин. Зокрема, документ забороняє обрізати собакам хвости і вуха, спускати в унітаз живих акваріумних рибок і ловити рибу на живця.

Також закон не дозволяє поодинці утримувати соціальних тварин (хвилястих папужок, хом"яків, свиней, кіз, овець та інших). Коні та корови, відповідно до закону, мають право на регулярний моціон. Власники собак зобов"язані проходити курси по правильному поводженню з тваринами.

Зараз у Швейцарії є тільки один адвокат, що професійно займається захистом тварин - Антуан Гетшел. За його словами, в даний час співробітники правоохоронних органів найчастіше не вживають достатньо заходів для виконання нового закону. Найчастіше добитися покарання порушників може тільки адвокат.

У зв"язку з цим "зелені" вимагають, щоб до законодавства була внесена норма про право на адвоката для кожної тварини. Їх опоненти заявили, що це стане зайвою витратою грошей платників податків. У підсумку питання винесли на референдум.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії вирішили, що тваринам адвокати не потрібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути