Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 18:23

У Сумах закінчився страйк маршрутників

12 лютого в Сумах усі водії міських маршрутних таксі вийшли в рейси. До 15 лютого вони возитимуть пасажирів за 1 грн. Після цього міська рада переукладе угоди лише з тими перевізниками, які пообіцяють до кінця року замінити старі "газелі" на "рути" та "богдани". Після цього дозволять підвищити вартість проїзду до 1,25 грн.

Власники маршрутних мікроавтобусів другий місяць намагаються збільшити ціну на проїзд до 1,5 грн. Із 1 лютого маршрутники оголосили страйк і не вийшли в рейси.

— Тролейбусне управління в ці дні випускало до 55 тролейбусів замість 50, зняло машини з малозавантажених маршрутів, — каже спеціаліст відділу логістики міськради Микола Гіценко, 49 років. — Великі підприємства, такі як "Сумихімпром", об"єднання імені Фрунзе, "Сумигаз" та інші, вивозили своїх робітників та городян зі "спальних" районів на роботу. Автопарк виставив шість додаткових автобусів. Сім маршрутних таксі із 580 працювали.

Під кінець страйку 11 лютого чимало водіїв нелегально без табличок маршруту пропонували підвезти пасажирів за 2 грн.

— У Чернігові подібна ситуація не могла б виникнути, — коментує начальник відділу розвитку інфраструктури управління економіки Чернінівської облдержадміністрації Юрій Аношенко, 38 років. — У нас удвічі більше тролейбусів, комунальних автобусів. У Сумах майже всі перевезення віддані приватникам.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах закінчився страйк маршрутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути