Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 08:59

У Сумах назріває чергова "сміттєва" криза

У Сумах вже четвертий день поспіль із переповнених контейнерів сміттєвих майданчиків не вивозяться тверді побутові відходи.

Таким чином, в обласному центрі назріває чергова – вже третя за останні три роки "сміттєва" криза.

Причиною надзвичайної події є конфлікт, що тривалий час існує між керівництвом міста і ТОВ "Сумикомунтранс", яке здійснює вивезення сміття із більшої території Сум.

Міський голова Геннадій Мінаєв оприлюднив звернення до жителів міста, в якому звинуватив у ситуації, що склалася, директора ТОВ "Сумикомунтранс" Володимира Черткова.

У свою чергу, Чертков наголошує на неузгодженості і незаконності тарифів, запропонованих комунальним підприємством "Сумижитлокомунсервіс". За його словами, у нині діючий тариф (1,65 грн./ куб. м.) за збирання і вивезення ТПВ від населення вже закладено і кошти на їх утилізацію. Утім, КП "Сумижитлокомунсервіс" вимагає збільшити тариф майже в 4,5 рази - до 8,22 грн./куб. м. Чертков вважає це рішення незаконним, адже прийняття тарифу має відбуватися за певною процедурою, якою нехтує керівник комунальної установи разом з міським головою Сум.

Наразі від конфлікту страждають всі сумчани: 20 сміттєвозів "Сумикомунтрансу", завантажені відходами, простоюють на території підприємства, але на сміттєвий полігон їх не пускають. Одночасно на контейнерних майданчиках поблизу житлових будинків кількість відходів невпинно накопичується, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Сумах назріває чергова "сміттєва" криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути