Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 10:09

У Страсбурзі почала роботу весняна сесія ПАРЄ

Із затвердження порядку денного на засіданні бюро почала сьогодні роботу в Палаці Європи весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЕ), яка продовжиться до 18 квітня.

У проекті порядку денного - звітна доповідь за підсумками роботи за 2007 рік комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга, оцінка спостерігачами ПАРЄ проведених у ряді країн, зокрема в Росії, виборів.

Серед основних пунктів значаться також протидія мусульманських общин екстремізму, доступ до безпечних і легальних абортів в Європі, зростання самогубств серед молоді. У розділ "термінові дебати", як очікується, буде включено питання про функціонування демократичних інститутів у Вірменії і обговорення положення на Близькому Сході.

В останню мить внесено пропозицію про розгляд положення в області прав людини в Китаї. "Російська делегація запропонує ПАРЄ проконтролювати розслідування фактів, описаних в книзі колишнього головного прокурора Міжнародного трибуналу по колишній Югославії Карли дель Понті "Полювання, я і військові злочинці", - заявив голова думського комітету у міжнародних справах Костянтин Косачев, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Страсбурзі почала роботу весняна сесія ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути