Ексклюзиви
неділя, 12 травня 2024 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У США зробили заяву про строки надання військової допомоги Україні

У США зробили заяву про строки надання військової допомоги Україні
США роблять усе можливе, щоб прискорити військові постачання Україні, заявив державний секретар Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images

США роблять усе можливе, щоб прискорити військові постачання Україні, в тому числі для створення загрози Криму, і впевнені, що вона може втримати фронт "на сході".

Багатомісячна затримка в отриманні додаткового бюджетного запиту на схвалення та відправку зброї в Україну "призвела до витрат". Про це в інтерв'ю CBS News сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Лише цього тижня ми вилучили близько 400 млн доларів на оборонні поставки Україні з додаткового бюджету. Тож ми робимо все можливе, щоб якомога швидше надати цю допомогу. Європейці роблять те саме", - сказав американський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Впевнені в українських силах" в США відреагували на новий наступ росіян на Харківщині

На його переконання, Україна може ефективно тримати позицію на сході, вона може "продовжувати збільшувати перевагу, отриману для себе в Чорному морі, куди вона виходить, годуючи світ, як і раніше, а також тримати російські сили під загрозою, в тому числі в Криму, щоб ускладнити для них продовження цієї агресії".

"Ми надаємо системи для цього, але це складний момент. Ми нікуди не йдемо, як і близько 50 країн, які підтримують Україну. Це триватиме, і якщо Путін думає, що він може здолати Україну та її прихильників, він помиляється", - запевнив Блінкен.

Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до 400 млн доларів.

Своїм указом Байден делегує державному секретареві США повноваження на скорочення "оборонних товарів та послуг Міністерства оборони, а також військової освіти та підготовки з метою надання допомоги Україні" на суму до 400 мільйонів доларів, йдеться у повідомленні Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили заяву про строки надання військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути