Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 09:59

У США знайшли найменшу викопну черепаху (ФОТО)

 
Учені знайшли викопну черепаху з найменшим панциром, ширина пластинок якого складає всього один міліметр, йдеться в статті, опублікованій американськими палеонтологами в журналі Proceedings of the Royal Society B. Фрагменти скелета черепахи віком 210 мільйонів років було знайдено в околицях Нью-Мехіко. Довжина тварини, яка отримала назву Chinlechelys tenertesta, досягала 30 сантиметрів.

"Це найтонший панцир, який коли-небудь знаходили у черепах", - стверджує автор дослідження доктор Уолтер Джойс з Музею природної історії та науки в Нью-Мехіко, слова якого наведені на сайті журналу New Scientist.

За словами учених, пластини, знайдені у цієї рептилії, були попередниками справжнього панцира. В процесі еволюції вони зливалися один з одним і з ребрами скелета і утворювали суцільне покриття на тілі.

"З якихось причин бути черепахою з суцільним панциром виявилося вигідно", - відзначає доктор Джойс.

Знайдений вид черепах жив на Землі в тріасовий період мезозойської ери, до появи черепах із справжнім панциром в юрському періоді. За словами учених, нове відкриття має вирішальне значення для розуміння еволюції цієї групи тварин, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли найменшу викопну черепаху (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути