Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2006 13:51

У США жінка будує собі будинок з "Боїнгу-747"

Мешканка американського штату Каліфорнія вирішила побудувати собі будинок з Боїнгу-747.

Френсі Ревальд хотіла, щоб її будинок виглядав "жіночно", мав вигини і був екологічно безпечним. На це архітектор запропонував їй: "А давайте візьмемо "Боїнг!". Така ідея сподобалася жінці. Тепер крила "Боїнгу" перетворяться на дах, ніс літака - в "храм для роздумів", а частина масивного корпусу - в горище, повідомляє ВВС.

Всі ці будматеріали передбачається роздобути на авіаційному звалищі в Каліфорнії. Обійдуться вони приблизно в 100 тисяч доларів. Будівництво, яке починається вже в червні, коштуватиме кілька мільйонів доларів. Автором ідеї створення будинку з літака став архітектор Девід Херц.

- Досліджуючи крила літаків і приміряючи крила різних моделей лайнерів до наявної ділянки, я вирішив, що "Боїнг-747" - ідеальний варіант, - розповідає Херц.

- Площа крила становить приблизно 230 квадратних метрів, а форма дозволяє підкреслити пейзажі, що відкриваються, і створити дах, для підтримки якого доведеться використовувати мінімальну кількість додаткових матеріалів, - сказав архітектор.

Девід Херц підрахував, що найекономніше буде купити цілий літак і використовувати всі придатні для будівництва частини. За його словами, житло з літака вельми екологічне.

Проте для спорудження будинку потрібно отримати ще безліч дозволів. Наприклад, управління цивільної авіації попросило позначити видимі з повітря деталі літака так, щоб пілоти не приймали будинок за літак, що розбився, пише newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США жінка будує собі будинок з "Боїнгу-747"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути