Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 09:46

У США жертвами снігопадів стали 16 людей

У США жертвами снігопадів стали 16 людей
Кількість загиблих, в результаті снігопадів, що обрушилися на велику частину США, і ожеледі, зросла до 16 осіб.

Раніше повідомлялося про 10 загиблих. Про жертв негоди повідомили представники влади штатів Арізона, Техас, Нью-Мексіко, Міссурі та Міннесота. В основному люди гинуть в результаті дорожньо-транспортних пригод.

Минулого понеділка західні і центральні штати США опинилися під владою різкого похолодання і снігопадів. Причиною різкого зниження температури в низці американських штатів став арктичний фронт, що прийшов з Канади. За три доби товщина сніжного покриву у низці районів перевищила один метр.

Синоптики попереджають, що супроводжуючий снігопади сильний вітер, пориви якого досягають 80 кілометрів на годину, може намітати замети заввишки від двох до чотирьох з половиною метрів. Через негоду у низці районів закриті школи і урядові установи.

Снігопади і завірюхи, що спочатку обрушилися на західні і центральні штати, поступово розповсюдилися на північно-східні райони країни. За неповну добу там випало до 20 сантиметрів опадів. Ситуація в штатах Мен і Нью-Гемпшир ускладнюється тим, що там стоїть плюсова температура і дме сильний вітер, внаслідок чого майже на всій території цих штатів спостерігається сильна ожеледь. Через обмерзання обірвалися дроти на лініях електропередач, внаслідок чого тисячі людей залишилися без електрики, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У США жертвами снігопадів стали 16 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути