Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2010 09:48

У США затримали українців за торгівлю співвітчизниками

У США затримали українців за торгівлю співвітчизниками

Влада штату Філадельфія пред'явила п'ятьом вихідцям з України обвинувачення у вимаганні і торгівлі людьми. Всі фігуранти справи носять прізвище Боцвінюк. Їхні імена: Омелян, Степан, Михайло, Дмитро і Ярослав.

Згідно зі звинуваченням, підозрювані тримали в неволі молодих дівчат, які приїхали з України. Їм обіцяли, що вони будуть працювати за 500 доларів на місяць і отримають безкоштовне харчування та місце для проживання в США. Коли жінки приїжджали в США, їх примушували працювати прибиральницями в офісах, складських приміщеннях і мережах супермаркетів. Вони піддавалися жорстокому поводженню і сексуальному насильству.

Викрадачі також вимагали гроші у їхніх родичів, стверджуючи, що дівчата заборгували від 10 до 50 тисяч доларів.

Четверо з п'ятьох обвинувачених заарештовані. Дмитро Боцвінюк знаходиться в Україні. Оскільки Україна не підписала з США угоду про екстрадицію підозрюваних у злочинах, тому гарантій видачі Києвом Боцвінюка у американської влади немає.

В обвинувальному висновку також йдеться, що Омелян Боцвінюк погрожував зробити повією дев'ятирічну дочку однієї з утримуваних в неволі жінок.

Якщо українців визнають винними за всіма пунктами звинувачення, то їм загрожує покарання від 20 років позбавлення волі зі штрафом у 250 тисяч доларів США до довічного ув'язнення зі штрафом в 750 тисяч доларів/

Лентра.ру.

Зараз ви читаєте новину «У США затримали українців за торгівлю співвітчизниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути