середа, 04 листопада 2009 13:02

У США республіканці відвоювали ключові пости губернаторів

У США республіканці відвоювали ключові пости губернаторів
Відвоювати у демократів пости губернаторів штатів Нью-Джерсі і Вірджинія вдалося республіканцям в ході виборів, що відбулися в США у вівторок. Так, колишній окружний федеральний прокурор Кріс Крісті з незначним відривом переміг чинного губернатора-демократа Джона Корзайна, якому не допомогла активна підтримка президента Барака Обами, - а він неодноразово навідувався в Нью-Джерсі в останні перед виборами тижні.

У Вірджинії колишній генеральний прокурор штату республіканець Боб Макдоннелл з великим відривом - 18% - взяв верх над сенатором законодавчих зборів штату демократом Крейгом Дідсом, передає ІТАР-ТАРС.

Обидва ці штати під час минулорічних президентських виборів підтримали Обаму, що дало привід республіканцям, які все ще не одужали від нищівної поразки в боротьбі за Білий дім, спробувати витлумачити результати голосування мало не як референдум з політики президента-демократа.

Тижневик Time відмітив, що вибори губернаторів у Нью-Джерсі і Вірджинії, а також довибори на місце конгресмена на півночі штату Нью-Йорк продемонструють ступінь справжнього політичного впливу президента Обами.

Тим часом результати додаткових виборів в північному, 23-му виборчому окрузі штату Нью-Йорк на місце члена палати представників, що звільнилося в результаті призначення конгресмена-республіканця Джона Макх"ю міністром армії США, показують, що говорити про початок політичної реабілітації в очах виборців говорити передчасно.

Справа в тому, що перемогу там на підставі підрахунку майже 90% голосів здобув демократ Білл Оуенс.

Той факт, що республіканські лідери змусили зійти з дистанції свого кандидата Дьйордре Скорзафаву, говорить про тривожне сум"яття в рядах республіканців.Вважаючи її занадто ліберальною, вони підтримали більш близького їм по духу представника консервативної партії Дага Хоффмана. Натомість озлоблена кандидатка закликала прихильників віддати свої голоси за кандидата демократів.

За матеріалом: NEWS. Ru

Зараз ви читаєте новину «У США республіканці відвоювали ключові пости губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути