Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 09:46

У США народився хлопчик, у якого 24 пальці на руках та ногах (ФОТО)

У американському Сан-Франциско народився хлопчик, на кожній руці та кожній нозі у якого замість п"яти пальців - шість. Всі 24 пальці Камані Хаббарда функціонують нормально, і він не є інвалідом.

Діти із зайвими пальцями (у медицині це явище називається полідактилією) з"являються на світ регулярно, визнають лікарі. Але випадок, коли у дитини по додатковому пальцю на кожній руці та нозі, причому всі вони нормально функціонують, унікальний.

Дитина народилася три тижні тому, проте спочатку співробітники лікарні не помітили, що Камані чимось відрізняється від решти дітей. За словами матері, після пологів лікарі просто повідомили їй вагу дитини і відзначили, що він з"явився на світ здоровим.

"Зайві" пальці на руках сина помітив батько, Кріс Хаббард. За його словами, він і сам народився на світ з нефункціональними додатковими пальцями, які потім йому видалили.

Поки батьки не вирішили, чи слід видаляти зайві пальці Камані. За словами лікарів, необхідності в цьому немає, а пальці колись можуть і стати в нагоді.

"Я розумію, що діти зазвичай дражнять один одного навіть через дрібниці, а додатковий палець на кожній руці - це аж ніяк не дрібниця, - говорить педіатр Майкл Тріс з лікарні, де народився хлопчик. - Але уявіть, яким піаністом може стати 12-пала людина. Уявіть, як він зможе грати фламенко на гітарі".

Історія знає як мінімум одного гітариста із зайвими пальцями - ним був блюзмен Хаунд Дог Тейлор (проте шостий палець на правій руці він собі відрізав). Щоправда, віртуозною грою музикант не відрізнявся і про себе жартував: "Коли я помру, люди скажуть: "Грати він геть не вмів, зате звучав відмінно!"

Фахівці в області бейсболу вказують, що додаткові пальці вкрай корисні в цьому виді спорту. Так, гравець команди Florida Marlins Антоніо Альфонсека на прізвисько "Восьминіг" має на руках рудиментарні "шості пальці" і відомий своєю коронною подачею.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У США народився хлопчик, у якого 24 пальці на руках та ногах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути