пʼятниця, 12 серпня 2011 15:23

У соцмережі "Вконтакте" стане доступна функція "віртуального суїциду"

У соцмережі "Вконтакте" стане доступна функція "віртуального суїциду"

В учасників соціальної мережі "ВКонтакте" незабаром з'явиться можливість самостійного видалення своїх акаунтів. Про це, як повідомляє CNews.ru, розповів в соцмережі Google + засновник і голова "ВКонтакте" Павло Дуров.

"Скоро можна буде зробити віртуальний суїцид ВКонтакте однією кнопкою. Це стане в нагоді всім прихильникам односторонніх зв'язків", - написав він у коментарях, відповідаючи на питання про видалення сторінок з його соцмережі.

Керівник прес-служби "ВКонтакте" Владислав Циплухін підтвердив достовірність цієї інформації та автентичність запису Pavel Durov в Google +. "У Google + є кілька акаунтів, в яких використано ім'я Павла Дурова, але той, про який йде мова, справжній", - сказав Циплухін.

Крім того, за словами Циплухіна, під формулюванням "віртуальний суїцид однією кнопкою" Дуров мав увазі саме видалення сторінки користувача за його власною ініціативою.

Загалом, каже Циплухін, у найпопулярнішій соцмережі Рунета очікується "велика реформа", яка може початись у вересні 2011 року, і її елементом стане опція видалення сторінок. Від розкриття подробиць реформи представник соцмережі утримався.

Не відповів він і на запитання, чи буде опція видалення сторінок знищувати контент користувача, завантажений на сервери "Вконтакте" за весь час існування сторінки, чи стане лише обмежувати до нього публічний доступ.

Неможливість безпроблемного видалення сторінки "ВКонтакте" є однією з найпопулярніших претензій з боку користувачів соцмережі. Зараз користувач, який має намір знищити сліди свого перебування "ВКонтакте", повинен направити письмове прохання до офісу в соцмережі в Санкт-Петербурзі, після чого його профіль видаляється адміністраторами.

У найбільшій соціальній мережі світу Facebook існує опція деактивації аккаунту, доступна на сторінці користувача налаштувань. Користувач, який скористався нею, лише робить свій профіль невидимим.

Зараз ви читаєте новину «У соцмережі "Вконтакте" стане доступна функція "віртуального суїциду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути