неділя, 14 вересня 2008 15:11

У Сірії знайшли залишки верблюда віком 1 млн років

За повідомленням агентства AP, в сірійській пустелі знайшли залишки верблюда, вік якого перевищує 1 млн років. Учені говорять, що тварина мала нетипово маленькі розміри, а тому може належати до раніше невідомого і вже неіснуючого виду цих тварин. "Це дуже важливе відкриття, на сьогодні нова знахідка є найстарішими рештками верблюдів у світі", - говорить керівник досліджень Жан-Марі ле Тенсорер.

Рештки були виявлені командою сірійських і шведських вчених неподалік Дамаску. За словами Хеби Аль-сахель з Національного музею Сірії, рік тому на території Сірії були також знайдені залишки верблюда, проте ця особина, судячи з усього, була вже гігантським верблюдом, вік якого не менше 100 000 років. Розміри цієї тварини за життя досягали 4 метрів у висоту (удвічі більше сучасних верблюдів).

Дослідники відзначають, що такі протилежні знахідки можуть прояснити особливості еволюції ряду тварин, крім того, за словами шведських дослідників, еволюція верблюдів виявляється значно складнішою, ніж припускали раніше.

"Це дуже важливе відкриття, на сьогодні нова знахідка є найстарішими рештками верблюдів у світі", - говорить керівник досліджень Жан-Марі ле Тенсорер.

Зараз ви читаєте новину «У Сірії знайшли залишки верблюда віком 1 млн років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути