понеділок, 26 травня 2008 16:07

У Сімферополі через зливи паралізовано ціле місто

У Сімферополі сильна злива на декілька годин паралізувала місто. Потоки дощової води перетворили автодороги у вируючі гірські річки.

Більшість центральних доріг стали не придатними для пересування. Дощова вода заливала автомобілі, що потрапили у водний потік. Заглухлі машини блокували рух.

Забиті будівельним сміттям зливи не пропускали воду, і дощові потоки вільно спрямовувалися в низини. Більше всього постраждав район привокзальної площі Сімферополя, що традиційно перетворюється на брудне озеро після кожного сильного дощу.

Нагадаємо, що напередодні мерія Сімферополя звинуватила жителів міста в регулярному затопленні вулиць після сильних дощів. У повідомленні, поширеному 14 травня прес-службою міськради, відсутність результатів праці комунальників пояснювалася наплювацьким відношенням городян. Головний інженер комунального підприємства "Бюро дорожнього нагляду" Петро Тарасов заявив, що роботи з поточного ремонту і очищення зливової каналізації і дощоприймальних колодязів ведуться в Сімферополі за графіком. У рік на ці цілі міський бюджет витратить близько 70 тисяч гривень.

"Не завжди результати нашої роботи видно за наплювацьким відношенням городян: вори крадуть зливові грати (навіть пластикові!), а невиховані - кидають різне сміття в незакриті лівнестоки", - нарікає Тарасов.

Працівника БДН шокував випадок, коли його працівники на вулиці Туристів з лівнестоку витягнули матрац, а в провулку Скіфському в зливовому лотку знайшли пральну машину і холодильник. Керівництво бюро не скаржиться на недобросовісні будівельні компанії, через наплювацьке відношення яких лівнестоки наглухо забиває піском, щебенем та іншими матеріалами.

Відзначимо, що у весінньо-літній період Сімферополь затоплює під час кожної сильної зливи. Міська влада не в силах швидко привести в норму зливову каналізацію.

У 2005 році затопленими виявилися практично всі райони міста. Постраждали бари і магазини, розташовані в напівпідвальних приміщеннях. Не обійшлося без потопу в районі залізничного вокзалу. Там затопило одне з кафе і тролейбусні каси. Рух тролейбусів був припинений. За інформацією кримських рятувальників, причиною підтоплення Сімферополя стала непідготовленість комунальних служб міста до негоди.

Крім того, рятувальні служби не можуть визначити рівень підтоплення міста, оскільки колишній столичний мер Валерій Єрмак розпорядився знести пункти спостереження і виміряв кількості опадів.

З 23 травня в Криму було оголошено штормове попередження у зв"язку з погіршенням погодних умов, повідомляє Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі через зливи паралізовано ціле місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути