Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2011 12:19

У Швеції чоловік власноруч збудував ядерний реактор

У Швеції чоловік власноруч збудував ядерний реактор

Мешканець Швеції побудував у себе на кухні ядерний реактор.

Як повідомляє Радіо Свобода, 31-річний житель міста Енгельхольм на західному узбережжі Швеції був затриманий поліцією за звинуваченням у самостійному будівництві ядерного реактора.

Чоловіка затримали після того, як він подзвонив до Шведського держуправління ядерної безпеки (Str?lsдk?rhetsmyndigheten), щоб дізнатися, чи не забороняє закон будувати атомні установки на кухні. В Управлінні відповіли, що для виміру рівня радіації приїде технік, проте разом з техніком за вказаною адресою прибули і поліцейські.

На допиті в поліції затриманий повідомив, що цікавиться ядерною фізикою з дитинства, а свій експеримент почав шість місяців тому. Радіоактивні речовини він замовляв за кордоном, а інші необхідні матеріали здобув з розібраного пожежного датчика. При цьому інженер-самоук абсолютно не приховував намірів збудувати ядерний реактор в домашніх умовах і навіть вів блог про те, як він його створює.

В інтерв'ю шведській газеті Helsingborgs Dagblad чоловік заявив, що йому вдалося самостійно зібрати діючий ядерний реактор, витративши на це близько 6 000 шведських крон (або 950 доларів США).

Після інциденту з поліцією, яка конфіскувала саморобний реактор, експериментатор пообіцяв надалі зосередитися на теоретичних аспектах ядерної фізики.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції чоловік власноруч збудував ядерний реактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути