вівторок, 04 лютого 2020 18:17

У школах масово призупиняють навчання

У школах масово призупиняють навчання
В Україні школи масово закривають на карантин. Фото: politeka.net

Все більше регіонів України оголошує про карантин у загальноосвітніх навчальних закладах. Усі школи закрили у Дніпрі, Рівному, Запоріжжі, Херсоні, Полтаві, а у Львові - частково.

Про ситуацію із захворюваністю на грип розповіли в ТСН.

У Дніпрі у зв'язку з перевищенням епідеміологічного порогу захворюваності на грип ухвалили рішення призупинити навчання від 6 до 17 лютого.

Через зростання захворюваності на грип і ГРВІ також закривають на карантин школи в Рівному. Навчання призупинили від 5 до 11 лютого. Зазначається, що 11 лютого члени комісії знову зберуться на засідання і вирішуватимуть, чи продовжувати вимушені канікули.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Минулого тижня в Рівному на грип та ГРВІ захворіли понад 1,5 тис. жителів. Майже половина з них - діти.

Від 4 лютого також закрили школи на карантин у Запоріжжі. Заняття припинені до особливого розпорядження. Відповідний документ підписав міський голова Володимир Буряк. Зазначається, що в Запоріжжі зафіксували близько 5900 тисяч випадків захворювання на ГРВІ та грип, майже 70% хворих - діти. У 76 випадках підтверджено діагноз "грип".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині оголосили епідемію грипу

Також від 4 лютого до 8 лютого пішли на вимушені канікули школярі в Херсоні. Рішення було ухвалено попри те, що пороговий показник поки що не перевищено - він складає 634 випадки на 100 тис. населення при 659,6 допустимих. Утім, рівень захворюваності стрімко зростає.

За повідомленням пресслужби Полтавської міської ради, в місті призупинили навчання в школах з 5 до 10 лютого включно.

Частково призупинили навчання у школах Львова. Через низьку відвідуваність від 5 до 7 лютого включно призупинено навчання у таких навчальних закладах Львова: школи № 9, 23, 29, 48, 62, 67, 70, 71, 72, 77, ЗШ "Дивосвіт", НВК "ШЕЛ", гімназія "Провесінь", Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса та Львівський художній ліцей при ЛНАМ.

У 8 областях України закрили школи на карантин. Спалахнула захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, повідомляють місцеві ради. Усі школи закрили в Одесі, Житомирі, Добропіллі, Покровську, Селідовому, Мирнограді, Новогродівці, Лимані і Мангушському районі Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «У школах масово призупиняють навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути